Dobitnici Svetosavske nagrade

OBRAZLOŽENJE MPNTR – SAJT
PREDŠKOLSKA USTANOVA „RADOST“, NOVI BANOVCI

PREDLAGAČ:
Kolektiv predškolske ustanove Radost

OBRAZLOŽENJE:

Predškolska ustanova „Radost“ Novi Banovci je jedna od dve predškolske ustanove u opštini Stara Pazova. To je savremena ustanova koja svojom efikasnom organizacijom, negovanjem timskog rada i otvorenosti za učenje, kao i saradnjom sa porodicom, lokalnom zajednicom i svim partnerima u okruženju, kontinuirano obezbeđuje i unapređuje uslove za ostvarivanje kvalitetnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Delatnost ustanove ostvaruje se u 40 vaspitnih grupa.

Jedan od prioriteta u radu ustanove je unapređivanje saradnje sa roditeljima kroz podršku jačanju roditeljskih inicijativa i njihove uloge u planiranju, realizaciji i evaluaciji programa Ustanove.

Ostvarenim rezultatima i profesionalnom posvećenošću i zalaganjem, Ustanova je opravdala svoje učešće u projektima, od kojih su najznačajniji: pilot projekat DILS – Testiranje inkluzivnosti u 7 predškolskih ustanova u Srbiji i projekat „Kvalitetno obrazovanje za sve“. Ustanova je prepoznatljiva u okruženju i po razvijanju svog programa „Vrtić za svu decu“ koji se ostvaruje jednom nedeljno kao besplatan dvočasovni program za decu koja nisu uključena u redovne programe predškolske ustanove.


TANJUG, 27. januar 2016.

“Svetosavska nagrada je spomen na našeg prosvetitelja koji je razumeo važnost učenja i vrednost deljenja dobra sa drugima“, rekao je Verbić.

On je dodao da su nagrađeni oni koji su u svom radu dostigli visoka postignuća, podelili svoja umenja i znanja sa drugima, ali i pomogli da se u obrazovnom i vaspitnom procesu postignu rezultati koji doprinose ukupnom kvalitetu obrazovnog sistema.

“Sa nama su oni koji su doprineli da se unapredi obrazovanje i vaspitanje, stvore uslovi za kvalitetan rad u ustanovama i ličnim primerom pokazali kako se postižu visoki rezultati i pomaže drugima u tom nastojanju“, rekao je Verbić.

Direktorka Predškolske ustanove “Radost“ Borislava Banjeglav kaže da nagrada za tu ustanovu znači, pre svega, veliku čast.

“Ukazano poverenje, nećemo izneveriti. Mislim da smo prepoznatljivi u okruženju zato smo verovatno i dobili nagradu koja je samo jedan podstrek, impuls za dalje, za još više i bolje“, rekla je Banjeglav.

Ovaj unos je objavljen pod Obaveštenja. Zabeležite stalnu vezu.