Добитници Светосавске награде

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ МПНТР – САЈТ
ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА „РАДОСТ“, НОВИ БАНОВЦИ

ПРЕДЛАГАЧ:
Колектив предшколске установе Радост

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ:

Предшколска установа „Радост“ Нови Бановци је једна од две предшколске установе у општини Стара Пазова. То је савремена установа која својом ефикасном организацијом, неговањем тимског рада и отворености за учење, као и сарадњом са породицом, локалном заједницом и свим партнерима у окружењу, континуирано обезбеђује и унапређује услове за остваривање квалитетног предшколског васпитања и образовања. Делатност установе остварује се у 40 васпитних група.

Jедан од приоритета у раду установе је унапређивање сарадње са родитељима кроз подршку јачању родитељских иницијатива и њихове улоге у планирању, реализацији и евалуацији програма Установе.

Оствареним резултатима и професионалном посвећеношћу и залагањем, Установа је оправдала своје учешће у пројектима, од којих су најзначајнији: пилот пројекат ДИЛС – Тестирање инклузивности у 7 предшколских установа у Србији и пројекат „Квалитетно образовање за све“. Установа је препознатљива у окружењу и по развијању свог програма „Вртић за сву децу“ који се остварује једном недељно као бесплатан двочасовни програм за децу која нису укључена у редовне програме предшколске установе.


ТАНЈУГ, 27. јануар 2016.

“Светосавска награда је спомен на нашег просветитеља који је разумео важност учења и вредност дељења добра са другима“, рекао је Вербић.

Он је додао да су награђени они који су у свом раду достигли висока постигнућа, поделили своја умења и знања са другима, али и помогли да се у образовном и васпитном процесу постигну резултати који доприносе укупном квалитету образовног система.

“Са нама су они који су допринели да се унапреди образовање и васпитање, створе услови за квалитетан рад у установама и личним примером показали како се постижу високи резултати и помаже другима у том настојању“, рекао је Вербић.

Директорка Предшколске установе “Радост“ Борислава Бањеглав каже да награда за ту установу значи, пре свега, велику част.

“Указано поверење, нећемо изневерити. Мислим да смо препознатљиви у окружењу зато смо вероватно и добили награду која је само један подстрек, импулс за даље, за још више и боље“, рекла је Бањеглав.

Овај унос је објављен под Обавештења. Забележите сталну везу.