Smotra dečijeg dramskog stvaralaštva predškolskih ustanova Srema

Smotra dečijeg dramskog stvaralaštva predškolskih ustanova Srema (u daljem tekstu Revija) ove godine je održana u Staroj Pazovi, a u organizaciji PU „Radost“ Novi Banovci. Revija ima višedecenijsku tradiciju i podržava dečiji razvoj u oblasti razvoja govora, samopoštovanja, socio-emocionalnog razvoja i dečijeg stvaralaštva i kreativnosti. Negujući ovu tradicionalnu Reviju, predškolci Srema su ostvarili i sekundarnu dobit – da se deca Srema druže, da vaspitači Srema imaju priliku da kreativne ideje razmenjuju i timski dorađuju, da se predškolske ustanove bolje upoznaju i time ostvare bolju međusobnu saradnju.

Ovogodišnja Revija održana je 14. maja uz učešće 8 predškolskih ustanova i 11 dečijih predstava. Publika, koju su uglavnom činila deca, roditelji i vaspitači, je uživala u lepoti maštovitog sveta dečije reči i dečijeg izraza lica i pokreta. Učesnici su bili poletni, razdragani i motivisani da se pokažu u najboljem svetlu pred radoznalom publikom koja je u svakom delu Revije iskazala potpuno oduševljenje.

Vrtić „Radost“ se potrudio da organizacija Revije bude na visokom nivou, da sve potrebe učesnika Revije budu prepoznate i zadovoljene i prema proceni učesnika u tome je i uspeo. Ovo je bila prilika da se vrtić i predstavi kolegama u Sremu te je u holu pozorišne sale u Staroj Pazovi za goste bila predstavljena izložba dečijih likovnih radova i retrospektiva rada ove predškolske ustanove kroz fotografije. Svaki gost Revije je imao priliku da se putem flajera upozna sa radom ovog vrtića, a učesnici su osim prigodnih poklona mališanima sa sobom poneli i posebne poklone kao sećanje na ovogodišnju Reviju – specijalno izrađene maske za ovu priliku koje su ukrašavala deca vrtića.

Reviju je otvorila direktorka PU „Radost“ Borislava Banjeglav-Klaćik, a svojim prisustvom podržala Mileva Ljubinković, prosvetna inspektorka opštine, i direktor RTV Stara Pazova Jovica Gagrica.

Nekoliko dana posle nosimo utisak o lepom događaju, prijatnom druženju i jedinstvenom iskustvu koje se odnosi na odličan timski rad domaćina i organizatora – tim PU „Radost“ koji je ovom prilikom iskazao odlične sposobnosti i visok profesionalizam. Svi smo zadovoljni.

PU „Radost“

* izvorni tekst pripremila pedagog-psiholog Spomenka Divljan

* * zainteresovani mogu pogledati Program Revije (.pdf dokument)

Ovaj unos je objavljen pod Nekategorizovano. Zabeležite stalnu vezu.