Смотра дечијег драмског стваралаштва предшколских установа Срема

Смотра дечијег драмског стваралаштва предшколских установа Срема (у даљем тексту Ревија) ове године је одржана у Старој Пазови, а у организацији ПУ „Радост“ Нови Бановци. Ревија има вишедеценијску традицију и подржава дечији развој у области развоја говора, самопоштовања, социо-емоционалног развоја и дечијег стваралаштва и креативности. Негујући ову традиционалну Ревију, предшколци Срема су остварили и секундарну добит – да се деца Срема друже, да васпитачи Срема имају прилику да креативне идеје размењују и тимски дорађују, да се предшколске установе боље упознају и тиме остваре бољу међусобну сарадњу.

Овогодишња Ревија одржана је 14. маја уз учешће 8 предшколских установа и 11 дечијих представа. Публика, коју су углавном чинила деца, родитељи и васпитачи, је уживала у лепоти маштовитог света дечије речи и дечијег израза лица и покрета. Учесници су били полетни, раздрагани и мотивисани да се покажу у најбољем светлу пред радозналом публиком која је у сваком делу Ревије исказала потпуно одушевљење.

Вртић „Радост“ се потрудио да организација Ревије буде на високом нивоу, да све потребе учесника Ревије буду препознате и задовољене и према процени учесника у томе је и успео. Ово је била прилика да се вртић и представи колегама у Срему те је у холу позоришне сале у Старој Пазови за госте била представљена изложба дечијих ликовних радова и ретроспектива рада ове предшколске установе кроз фотографије. Сваки гост Ревије је имао прилику да се путем флајера упозна са радом овог вртића, а учесници су осим пригодних поклона малишанима са собом понели и посебне поклоне као сећање на овогодишњу Ревију – специјално израђене маске за ову прилику које су украшавала деца вртића.

Ревију је отворила директорка ПУ „Радост“ Борислава Бањеглав-Клаћик, а својим присуством подржала Милева Љубинковић, просветна инспекторка општине, и директор РТВ Стара Пазова Јовица Гагрица.

Неколико дана после носимо утисак о лепом догађају, пријатном дружењу и јединственом искуству које се односи на одличан тимски рад домаћина и организатора – тим ПУ „Радост“ који је овом приликом исказао одличне способности и висок професионализам. Сви смо задовољни.

ПУ „Радост“

* изворни текст припремила педагог-психолог Споменка Дивљан

* * заинтересовани могу погледати Програм Ревије (.pdf документ)

Овај унос је објављен под Некатегоризовано. Забележите сталну везу.