Vrtić „Radost“ kao primer dobre prakse

Kvalitetan rad i posvećenost profesiji uvek je bila mera za razmatranje i ugledanje. Početkom 2000. tim vaspitača vrtića „Radost“ odlučio se na nove korake u svome radu koji su se tokom narednog perioda prepoznali od strane roditelja, koleginica iz drugih vrtića i predškolske javnosti, kao iskoraci. Tokom proteklog perioda u ovaj vrtić su dolazili predstavnici mnogih vrtića iz okruženja, uglavnom po preporuci nadležnih iz ove delatnosti, da bi imali priliku upoznati nove načine rada i kvalitetnu praksu u radu sa decom.

Da se ovaj vrtić i dalje prepoznaje kao vrtić kvalitetnog rada i prepoznatljivo dobre prakse govori obavljena stručna poseta od strane grupe vaspitača PU „Dr. Sima Milošević“ iz Zemuna na čelu sa doajenom i ekspertom iz oblasti predškolstva, bivšim rukovodiocem za predškolsku delatnost u ministarstvu prosvete, Mirjanom Marković.

Nakon obilaska svih radnih soba u centralnom objektu, praćenja rada u nekoliko vaspitnih grupa i razmenom sa timom vaspitača o programu, planiranju vaspitno-obrazovnog rada, praćenju dece i saradnji sa roditeljima, gosti su otišli zadovoljni viđenim, puni utisaka, stavljajući akcenat na entuzijazam u radu vaspitača.

Značajno je ostati sa utiskom da se vrednuje i prepoznaje kvalitet i da je to osnova suštinskog što nas vodi i opredeljuje.

Ovaj unos je objavljen pod Nekategorizovano. Zabeležite stalnu vezu.