Вртић „Радост“ као пример добре праксе

Квалитетан рад и посвећеност професији увек је била мера за разматрање и угледање. Почетком 2000. тим васпитача вртића „Радост“ одлучио се на нове кораке у своме раду који су се током наредног периода препознали од стране родитеља, колегиница из других вртића и предшколске јавности, као искораци. Током протеклог периода у овај вртић су долазили представници многих вртића из окружења, углавном по препоруци надлежних из ове делатности, да би имали прилику упознати нове начине рада и квалитетну праксу у раду са децом.

Да се овај вртић и даље препознаје као вртић квалитетног рада и препознатљиво добре праксе говори обављена стручна посета од стране групе васпитача ПУ „Др. Сима Милошевић“ из Земуна на челу са доајеном и експертом из области предшколства, бившим руководиоцем за предшколску делатност у министарству просвете, Мирјаном Марковић.

Након обиласка свих радних соба у централном објекту, праћења рада у неколико васпитних група и разменом са тимом васпитача о програму, планирању васпитно-образовног рада, праћењу деце и сарадњи са родитељима, гости су отишли задовољни виђеним, пуни утисака, стављајући акценат на ентузијазам у раду васпитача.

Значајно је остати са утиском да се вреднује и препознаје квалитет и да је то основа суштинског што нас води и опредељује.

Овај унос је објављен под Некатегоризовано. Забележите сталну везу.