Deca našeg vrtića plesala na trgu u okviru međunarodne manifestacije „Predškolci na trgovima – Rastimo uz ples“

Edukacijom vaspitača u okviru seminara Rastimo uz ples“ u mesecu septembru 2011. godine započele su aktivnosti pripreme dece, vaspitača i roditelja za učešće u okviru ove manifestacije koja je realizovana prvog juna ove godine.

Uz pomoć g. Radomira Krsmanovića i plesne asocijacije Sava“ u prostorijama vrtića redovno su vežbali u popodnevnim satima vaspitači tokom godine da bi te iste korake provežbavali sa decom u prepodnevnim satima.

U projekat su bili uključeni svi iz našeg vrtića, počevši od direktora, stručnih službi, pomoćnog osoblja do vaspitača i roditelja, svako na svoj način.

Tema ovogodišnje manifestacije je bila Ekologija“ te smo u skladu sa tim pripremili sva obeležja: majice za decu i vaspitače u bojama cvetnih latica, oznake za grupe u kao cvetove belih rada, zamisao je bila da pošaljemo poruku da našoj planeti treba što više cvetnih livada.

Svaka grupa je imala svoju boju majica, što je predstavljalo radost i puno lepršavih pupoljaka, koji će izrasti u divne cvetove.

Prvog juna u 18 časova, 340 dečaka i devojčica uzrasta od 4 do 6 godina, plesalo je sa svojim vaspitačima i roditeljima. To je bila manifestacija koja se dugo nije dogodila u Banovcima i koju će Podunavlje pamtiti, bar do sledeće godine kada se nadamo da ćemo opet plesati uz ritam ove manifestacije.

Izvorni tekst pripremila pedagog-psiholog Spomenka Divljan, stručni saradnik u vrtiću.

Ovaj unos je objavljen pod Obaveštenja. Zabeležite stalnu vezu.