Деца нашег вртића плесала на тргу у оквиру међународне манифестације „Предшколци на трговима – Растимо уз плес“

Едукацијом васпитача у оквиру семинара Растимо уз плес“ у месецу септембру 2011. године започеле су активности припреме деце, васпитача и родитеља за учешће у оквиру ове манифестације која је реализована првог јуна ове године.

Уз помоћ г. Радомира Крсмановића и плесне асоцијације Сава“ у просторијама вртића редовно су вежбали у поподневним сатима васпитачи током године да би те исте кораке провежбавали са децом у преподневним сатима.

У пројекат су били укључени сви из нашег вртића, почевши од директора, стручних служби, помоћног особља до васпитача и родитеља, свако на свој начин.

Тема овогодишње манифестације је била Екологија“ те смо у складу са тим припремили сва обележја: мајице за децу и васпитаче у бојама цветних латица, ознаке за групе у као цветове белих рада, замисао је била да пошаљемо поруку да нашој планети треба што више цветних ливада.

Свака група је имала своју боју мајицa, што је представљало радост и пуно лепршавих пупољака, који ће израсти у дивне цветове.

Првог јуна у 18 часова, 340 дечака и девојчица узраста од 4 до 6 година, плесало је са својим васпитачима и родитељима. То је била манифестација која се дуго није догодила у Бановцима и коју ће Подунавље памтити, бар до следеће године када се надамо да ћемо опет плесати уз ритам ове манифестације.

Изворни текст припремила педагог-психолог Споменка Дивљан, стручни сарадник у вртићу.

Овај унос је објављен под Обавештења. Забележите сталну везу.