DANI VRTIĆA „RADOST“

DANI VRTIĆA „RADOST“

Svake godine u trećoj nedelji maja u ovoj predškolskoj ustanovi obeležavaju se Dani vrtića – ovih pet dana posvećeno je deci, njihovoj igri, međusobnom druženju, uživanju u novim aktivnostima koje unose radost u njihov život u vrtiću.

Tako je bilo i ove godine i ovog maja – likovne radionice, gostovanje plesne grupe „Lana“, nastup horića, obilazak našeg mesta, uživanje u dramskom predstvaljanju najstarijih drugara predškolaca, koji su tokom ove nedelje nastupili, osim u vrtiću pred svojim mlađim drugarima, i na Smotri dečjeg dramskog stvaralaštva Srema u Staroj Pazovi, gde su prikazali priču o Cvetani.

Bila je to nedelja ispunjena novim saznanjima i doživljajima, potpumognutim podrškom vaspitača i roditelja.

U toku ove nedelje obeležili smo i Dan porodice na način da smo organizovali radionicu za roditelje u popodnevnim satima na temu „Porodične vrednosti razlika između poslušnosti i odgovornosti u vaspitanju dece“.

Nije se zaboravilo ni na saradnike i donatore vrtića, jer ovo je bila prilika da im se zahvalimo za pomoć, podršku i razumevanje naših potreba, te je za njih priređena priredba u centralnom objektu.

Svaki dan u vrtiću je po malo isti i po malo različit, a Dani vrtića su prilika da se deci ponudi program koji nije svakodnevno na ponudi i koji im pruža mogućnost za novim i intenzivnim iskustvima i radostima. Ovogodišnja iskustva i zadovoljstva prenosimo svima koji ovih dana nisu bili u vrtiću, a mi bismo voleli da to podelimo sa njima.

Izvorni tekst pripremila pedagog-psiholog Spomenka Divljan, stručni saradnik u vrtiću.

Ovaj unos je objavljen pod Nekategorizovano. Zabeležite stalnu vezu.